cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap air max| cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china
Sedef Tarim Mühendislik
Güvenli Alışveriş Müşteri Hizmetleri Banka Hesaplarımız Garanti / İade Ödeme / Kargo
Şifremi Unuttum ! Üye Ol !
ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜYE OL FOTO GALERİ İLETİŞİM
ORGATECH SIVI BiTKi BESLEME
CUPRAX Kaplamali Bakir
Sivi Gübreler
Mantar Ilaçlari
Herbisitler(Ot Ilaçlari)
Insektisitler(Böcek ilaçlari)
Bitki Gelisim Düzenleyicileri
HIYAR YETISTIRICILIGI HIYAR BAKIMI HIYAR HASTALIKLARI
ÖRTÜALTI HIYAR YETISTIRICILIGI   Hiyar seralarda yetistirilen en öneml...
Domates Fidesi Domates Yetistiriciligi
Domates ülkemizde en çok üretilen ve tüketilen sebzedir. Dünyada taze olarak, ye...
Eksi 30 derecede domates yetistiriciligi
Eksi 35 Derecede Üretilen Ilk Salkim Domatesler ; Serhat Kalkinma Ajansi’nin (SE...
Ödemisli çifçiye fidan dagitimi
Ödemisli Üreticiye 117 Bin Fidan Dagitildi ; Izmir Büyüksehir Belediyesi Tarim D...
Tarim Ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu
Tarim Ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (tkdkTarim ve Kirsal Kalkinmayi Des...
Çelik Alma Zamani Ve Köklendirme Yöntemleri
Çelik Alma Zamani Ve Köklendirme YöntemleriMEYVE AGAÇLARINDAN ÇELIK ALMA ZAMANI....
Zirai Mücadelenin Tanimi ve Mücadele Yöntemleri
Zirai Mücadelenin Tanimi ve Mücadele YöntemleriZirai Mücadele Nedir?Bitkisel Üre...
Danaburnu Zararlisi (gryllotalpa Gryllotalpa)
Danaburnu(Gryllotalpa Gryllotalpa) TanimiZararlinin vücudu kadife gibi kisa...
Ambar Zararlilari
Ambar zararlilari söz konusu oldugu zaman kuru meyve kavrami oldukça genis ...
BITKI KORUMA SINAVI
Bitki Koruma Ürünleri Bayi Ve Toptancilik Sinavi Konulari  a) Bitki ko...
Azotlu Gübreler
AZOTLU GÜBRELERBitkiler için mutlak gerekli gübrelerden en önemlisi azotlu gübre...
Örtü Alti Yetistiriciligi
Örtüalti Yetistiriciligi...Dis iklim faktörlerinin etkisini kaldirarak, gerekli ...
Bitki Zararlilarinin Latince Adlari
Bitki Zararlilarinin Latince Adlari1 A. Fistigi ( Pistacia vera ) 2 Abdestb...
Sebze Zararlilari
Tohum böcekleri146 kbBiber Galsinegi (Asphondylia Capsici)119 kbSebzelerde Bozku...
Bitkisel yaglar ve faydalari
A'dan Z'ye Bitkisel Yaglar Ve Faydalari Aci Elma (Adaçayi) Yagi Ve Faydalar...
Antep Fistigi Kabuguyla Teknolojik Bir Yenilik Daha
Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik binasinda antepfistigi kabugundan enerji üretile...
MEVSIMLERE GÖRE MEYVELERIN FAYDALARI
MEVSIMLERE GÖRE MEYVELERIN FAYDALARI KIS MEYVELERI VE YARARLARI Portak...
Toprak Ve Bitki Analizleri
Çiftçilerin sezon boyunca yetistirdigi ürünler için yaptigi maddi harcama, dogru...
Bitki Koruma Ürünleri Bayiligi ve Tarimsal Ilaçlarin Satisi Baslamistir.
Bünyemizde tarimsal mücadele ürünleri tarimsal ilaçlarin satisi gerçeklestirilme...
Kapida Ödeme Gönderilerimiz Baslamistir.
KAPIDA ÖDEME KOLAYLIGI ILE TÜM MÜSTERILERIMIZE HIZMET VERMEKTEYIZ.HAVALE / EFT k...
Potasyum Gübreleme
Potasyum gübresi ekim öncesi veya ekim dikim sirasinda uygulanabilir. Yetistirdi...
Fosfor Gübreleme
Fosfor gübresi ekim öncesi veya ekim dikim sirasinda uygulanabilir. Yetistirdigi...
Azot Gübreleme
Bitkiler için sonbaharin geç dönemlerin de azotlu(seket gübre,nitrat) gübreleme ...
Organik Gübreleme
Organik gübrelerden leonardit çiftlik gübresine göre yaklasik 50 kat daha organi...
  • Siparisim elime ne zaman ulasir?
  • Haftasonu Siparisleri
  • Stok Sorunlari
  • Hatali / Eksik Siparisler
  • Toptan Satis
  • Mesafeli Satis Sözlesmesi
  • Telefon Siparisleri
  • Bizden Haberler
    MEVSIMLERE GÖRE MEYVELERIN FAYDALARI

    MEVSIMLERE GÖRE MEYVELERIN FAYDALARI
     
    KIS MEYVELERI VE YARARLARI
     
    Portakal, Mandalina ve Greyfurt:
    Bu meyveler kis mevsiminin en belirgin meyveleridir. Turunçgiller ailesinin fertleridir. Sularindaki antioksidanlarla damarlari ve kilcal damarlari güçlendirirler. Bu sekilde kalbin zarar görmesini engellerler. Vücuttaki ezik ve çürüklerin daha çabuk iyilesmesini saglarlar. Içerdikleri folik asit sayesinde öksürügü azaltirlarken, lifleri sayesinde de kolesterolü düsürürler. Bagirsak parazitlerinin dökülmesini saglarlar. Portakal, mandalina ve greyfurdun içeriginde bol miktarda A, C ve E vitamini, karbonhidrat, potasyum, folik asit, bioflavin bulunur.
     
    Armut:
    Mideyi kuvvetlendirip hazmi kolaylastiran ve kalp çarpintisini önledigi ifade edilen armudun içinde A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunur. Kandaki üre asidi ve üre tuzlarini disari atar. Böbreklerin düzenli çalismasina yardimci olur. Böbreklerde kum ve taslarinin dökülmesini saglar. Kabizligi önleyerek idrar söktürür. Yüksek tansiyonu düsürüp kani temizler.
     
    Elma:
    Sulak yerlerde yetisir. Amasya ilinde çok ünlüdür. Bas agrisina iyi gelir, kan sekerini kontrol altinda tutar, bagirsaklardaki parazitlerin dökülmesini saglar. Armut ile birlikte yenilirse kabizligi çözer. Içeriginde B3 vitamini, karbonhidrat, potasyum, lif ve pektin bulunur. Kivi: Kis meyvesi olup, soguk alginligi gibi hastaliklardan korunmaya yardimci olan çok iyi bir vitamin deposudur. Ayrica kansere karsi koruyuculuk gösteren luteini de bol miktarda içerir.
     
    Muz:
    B1, B2, C, A ve E vitaminlerini içeren muz, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açisindan da çok zengindir. Kemik gelisimini sagladigi için çocuklarin bol bol yemesi gereklidir. Sinirleri yatistirmaya iyi gelir. Çok tüketildigi zaman kabizlik yapabilir. Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasina ragmen hiç kolesterol içermemektedir. Kalp kaslarini gelistiren sodyum ve potasyum maddeleri içermektedir. Içerdigi iyot sayesinde de tiroid bezinin dengeli çalismasina yardim eder.
     
    ILKBAHARDA YETISEN MEYVELER VE YARARLARI
     
    Çilek:
    Çilek, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, demir, folik asit, lif ve fosfor gibi mineral maddeleri bol miktarda içerir. Çilek, taze olarak yenmesinin yani sira, pastacilik,   reçel, marmelat,  komposto, dondurma,  sira, sarap, sampanya ve likör yapiminda da kullanilmaktadir. Yüksek atesi düsüren çilegin suyuyla gargara yapilirsa dis taslarinin olusmasini engeller.
     
    Erik:
    Bahar aylarinda yetisen erigin çok çesitli türleri bulunur. Ülkemizde taninmis türleri, can erigi, papaz erigi, mürdüm erigi ve tatli üryanidir. Kurak ve çok sicak yerlerde yetismez. Vücuda güç ve enerji verir, kansizliga iyi gelir, istah açar ve hazmi kolaylastirir. Vücuttaki zararli maddeleri disariya atmaya yardimci olur. Romatizmaya iyi gelir. A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, fosfor ve demir içerir.
     
    Avokado:
    Lif, A, C, E ve B vitaminleri açisindan oldukça zengindir. Ayrica potasyum yüklüdür. Kalp için yararli olan avokado ayni zamanda cildi de besler. Uzmanlar avokadoyu cildin kirisiksiz olmasinda önemli rol oynayan kolajenin üretimini saglayan bir depo olarak görüyorlar.
     
    Çagla:
    B ve E vitaminleri ile protein, demir, kalsiyum, fosfor ve yüksek oranda yag içermektedir. Her gün yiyeceginiz bir avuç çagla, bagisiklik sisteminize güç katar ve birçok tehlikeli kanser türüne karsi vücudunuzda kalkan olusturur. Antioksidan yönünden de çok zengindir. Çaglanin yararlari saymakla bitmez. Sinirleri güçlendirir, gögüs hastaliklarini ve zihin yorgunlugunu giderir. Uykusuzluk, yorgunluk, bas dönmesi gibi belirtilerin azalmasina yardimci olur. Böbrek, idrar yollari ve üriner sistemdeki iltihaplari iyilestirir. Hamilelerin sütünü artirir ve bebeklerin gelisimine yardimci olur. Kolestrolü düsürür, kalp krizi riskini % 50 azaltir. Içinde bulunan Omega 3 yagi, kan pihtilasmasini ve damar sertligini önler; tansiyonu düsürür. Bronsit, bogaz agrisi, bogaz yanmasi ve akciger hastaliklarinda faydalidir.
     
    YAZ MEYVELERI VE BU MEYVELERIN YARARLARI
     
    Karpuz:
    Sicak iklimi sever. Yüzde 95’i su oldugu için temizleyici bir özelligi vardir. Yemekten önce ya da biraz aç karnina yenirse hazmi zorlastirmaz. Böbrekleri çalistirir, idrar söktürür. Kilo vermeyi de kolaylastirir. Içeriginde bol miktarda A, C vitamini, antioksidan ve potasyum bulunur.
     
    Kavun:
    Kavun, B vitamini, brom ve iyot içerir, sinirleri yatistirir, kani temizler ve kolay bir uyku saglar. Damar tikanikligi ve kansizlik için de önerilir. Karpuza göre hazmi daha güç ve seker orani daha fazla oldugu için dikkatli tüketmek gerekir. Açik renkli ve düz kabuklu ‘bal kavunu’ iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynagidir.
     
    Visne:
    Kökeni Kuzey Anadolu Daglari’dir. Ülkemize, kuslar ve hayvanlarin tohumlarini tasimasiyla gelmistir. Kiraza oranla daha az kalori içerir. Idrar söktürme özelligi vardir. Ates düsürür ve susuzlugu giderir. A vitamini, potasyum ve karbonhidrat içerir.
     
    Seftali:
    Türkiye’nin her yerinde yetisir. Suanda en çok Marmara Bölgesi’nde yetistir. Sindirim sistemini çalistirir, hazmi kolaylastirir. Böbreklerin ve safra kesesinin düzenli çalismasini saglar. Çok da iyi idrar söktür. C, A ve B3 vitamini ile potasyum ve folik asit açisindan zengindir.
     
    Kayisi:
    Türkiye’de en çok Malatya’da üretilir. Çocuklarin gelismesinde önemli rol oynayan kalsiyum ve magnezyum içerir. Bu sekilde kemikleri kuvvetlendirir, erimesini önler. Kan yapar, cildi ve saçi canli tutar. Lifli bir meyve oldugu için bagirsaklari korur. A ve B3 vitamini ile potasyum içerir.
     
    Dut:
    Türkiye’de yaygin olarak tüketilen ve çok sevilen dut meyvesi Çin’den dünya üzerine yayilmis çok yararli bir meyvedir. Özellikle Ayas dutu çok meshurdur. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastaliga iyi geldigi bilinir. Beyaz dut ates düsürücü ve idrar söktürücü etkiye sahiptir. Aç karnina yenen beyaz dut bagirsak solucanlarini döker. Ne sekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapicidir. Karaduttan elde edilen surup ise, agiz ve bogaz antisepsisinde, öksürügü dindirmede ve dis eti iltihaplarinda kullanilir.
     
    Incir:
    Çok lifli bir besin olan incir A, C ve B vitaminlerinin yani sira, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açisindan oldukça zengindir. Ayrica, özellikle kuru incirde omega 3 ve omega 6 yag asitleri ve protein bulunur. Içerdigi yüksek lif orani sayesinde sindirimi hizlandirir ve kolaylastirir. Bagirsaklari yumusatir. Kabizligi giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunlugu giderir. Halsizlige ve unutkanliga iyi gelir. Öksürük ve bogaz agrilarini geçirir. Nezle ve bronsite faydalidir. Özellikle kuru incir balgam söktürür. Incir, kandaki kolesterol oranini düsürerek kalp ve damar hastaliklarina karsi vücudu korur. Kansere karsi da koruyucudur. Bakteri ve virüslerin çogalmasini önleyerek hastaliklara karsi direnci arttirir.
     
    Mango:
    A,C ve E vitamini ile demir bakimindan zengindir. Böbreklere faydali olan ve kani temizleyen mango, ayni zamanda sindirimi hizlandirir ve asitli yiyeceklerin zararlarini azaltir.
     
    Papaya:
    Papaya egzotik meyveler arasinda çok degerli bir yere sahiptir. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alinmasi gereken besinlerin önemli bir kismi bu besinden saglanabilir. Papaya olgunlastikça içerdigi C ve A vitamini miktari da artar. Içerdigi karbonhidrat da tabi sekerlerden gelmektedir. Enerji veren bir besin oldugu için, gelismekte olan çocuklar, hamile ve emziren bayanlar için mükemmel bir kuvvet deposudur. Papayanin eski zamanlardan beri bilinen inanilmaz bir özelligi vardir. Sindirimi en kolay meyvelerden biri olmasinin yani sira diger besinlerin kolayca sindirilmesine de katkida bulunur. Papayada bulunan ‘papain’ adli enzim, yiyeceklerdeki proteinin sindirilmesine yardimci olur.
     
    Üzüm:
    Üzüm birçok hastalik için koruyucudur. Kuru üzümün de demir miktari yüksek düzeydedir. Kansizliga karsi bir C vitamini kaynagi ile tüketildiginde, içerisindeki demirin vücuttaki kullanim düzeyi artar.
     
    Ananas:
    Içeriginde A ve C vitamini ile potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor bulunur. Bakteri ve parazitlerle savasmakta çok etkili bir meyvedir. Iltihaplanma riskini azaltir. Yaralarin hizla iyilesmesini saglar.
     
    SONBAHARDA YETISEN MEYVELER VE YARARLARI
     
    Ayva:
    Ayva, protein, seker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ile demir, bakir, potasyum gibi minerallerce zengindir. Tohumlari ise yag ve protein içermektedir. Çocuklarda sagligi koruyan ayva, büyüme ve gelismeyi de hizlandirir. Her yasta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler. Grip ve nezlede iyilesmeyi hizlandirir. Vücudun gücünü artirarak, zinde tutmaya yardimci olur ve vücudu yorgunluk ve bitkinlikten korur. Agiz kokusunu önler. Içerdigi vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastaliklarindan korudugu, varisi önledigi ve varis tedavisine yardimci oldugu bildirilmektedir.
     
    Nar:
    Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açisindan çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barindirir. Harareti kesen nar, enerji verir ve yorgunlugu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve dis etlerini kuvvetlendirir. Çarpintiyi giderir. Mide iltihabi ve agiz yarasi için faydalidir. Bagisiklik sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerinin gelismesine engel olarak, basta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, kansere karsi vücudu korur. Kandaki kolesterol oranini ve tansiyonu düsürür. Damar sertligini önler ve damarlari açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastaliklarina karsi koruyucudur. Kandaki seker seviyesini de dengeleyerek seker hastalarina iyi gelir.
     
    Musmula:
    Musmula, C vitamini ile karoten ve çesitli mineraller içerir. Bagirsaklarin ve böbreklerin düzenli çalismasini saglar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taslari dökmeye yardimci olur. Bagirsak iltihabina karsi faydalidir. Ishali giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Mide hastaliklarina faydalidir ve kan dolasimini düzenler.

    HANGI MEVSIMDE HANGI MEYVE- SEBZE YEMELIYIZ

     

     

    OCAKBrüksel lahanasi, pirasa, Kereviz, Greyfurt Muz, pazi Nar, semizotu
    SUBATPirasa, kirmizi turp, mandalina, muz, kereviz, pazi Çagla, kus konmaz,findik turp, roka Kestane, sogan, lahana
    MARTPancar, limon, kuskonmaz, turp, bakla Bebe havucu, çilek,barbunya Karnabahar, pirasa, mandalina, ispanak
    NISANEnginar, havuç, bezelye, çagla, bebe havucu Domates, kiraz, enginar,dolmalik biber Lahana, brokoli, kereviz
    MAYISÇilek, patlican, domates, arpacik sogani, erik, barbunya Marul, kiraz, karpuz Bebe havucu, beyaz kuskonmaz
    HAZIRANEnginar, taze patates, marul, taze fasulye, dolmalik biber Bamya, visne,seftali, tatli, misir, mürdüm erigi, salatalik Can erigi, çilek, havuç
    TEMMUZKiraz, visne, karpuz, kayisi, taze sarimsak, misir, kavun Üzüm, bögürtlen, incir, taze ceviz, dut Enginar, bezelye,marul, kirmizi erik
    AGUSTOSMürdüm erigi, üzüm, bamya, dut, iç bakla Taze ceviz, incir, taze findik Göbek salata, kiraz
    EYLÜLTaze ceviz, taze findik, bamya Kestane, pirasa, nar, karnabahar, ayva Domates, bamya, börülce, karpuz
    EKIMArmut, pirasa, karnabahar, nar Elma, kereviz,ispanak, lahana, mandalina Taze ceviz, kabak,biber, incir,patlican,üzüm
    KASIMLahana, portakal, mandalina, ayva balkabagi, brüksel lahanasi Findik turbu
    ARALIKKestane, balkabagi pazi, pirasa, kereviz armut, roka

     

    Diğer Haberler
      HIYAR YETISTIRICILIGI HIYAR BAKIMI HIYAR HASTALIKLARI
      Domates Fidesi Domates Yetistiriciligi
      Eksi 30 derecede domates yetistiriciligi
      Ödemisli çifçiye fidan dagitimi
      Tarim Ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu
      Çelik Alma Zamani Ve Köklendirme Yöntemleri
      Zirai Mücadelenin Tanimi ve Mücadele Yöntemleri
      Danaburnu Zararlisi (gryllotalpa Gryllotalpa)
      Ambar Zararlilari
      BITKI KORUMA SINAVI
      Azotlu Gübreler
      Örtü Alti Yetistiriciligi
      Bitki Zararlilarinin Latince Adlari
       Sebze Zararlilari
      Bitkisel yaglar ve faydalari
      Antep Fistigi Kabuguyla Teknolojik Bir Yenilik Daha
      MEVSIMLERE GÖRE MEYVELERIN FAYDALARI
      Toprak Ve Bitki Analizleri
      Bitki Koruma Ürünleri Bayiligi ve Tarimsal Ilaçlarin Satisi Baslamistir.
      Kapida Ödeme Gönderilerimiz Baslamistir.
      Potasyum Gübreleme
      Fosfor Gübreleme
      Azot Gübreleme
      Organik Gübreleme

    Sedef Tarım Ve Mühendislik | Her Türlü Tohum Gübre Ve Fidan Satışımız Vardır.
    Ziraat Müh. Niyazi SÖĞÜT